ST-Dagarna

Varje år anordnas en kongress för ST-läkare i allmänmedicin. SFAM står bakom arrangemanget. Program och planering drivs av ST-läkare från den ort där dagarna hålls. ST-dagarna är en uppskattad mötesplats och ett tillfälle att få uppdatera sig inom många områden.

ST-dagarna 8-10 september 2021 i Visby uppskjutna till hösten 2022.

I kristider blandas haverier och möjligheter i en enda röra. Å ena sidan detta svåra som världen och våra patienter spelar upp framför våra ögon. Å andra sidan öppna schakt till kanske helt nya och tidigare otänkta liv och drömmar. Vi känner alla igen dem eftersom de rör sina armar oavbrutet över vardagens brutna himmel. Covid-19. Greta Thunbergs appell.

Regionernas företrädare som öppnar och sluter sina munnar. Avvikelserna i datorsystemets läkemedelsmodul. Förskolan som inte tar emot ditt snuviga barn. ST-planens gåtfulla språk. Dikt an till våra egna innersta hemligheter. Och all vår längtan.

Ja. Längtan efter möten oss emellan. Samtal och dialog. Vänner. Kollegor. I törst efter kunskap och gemenskap. Och saknad. Efter ett delvis bortglömt eller borttappat 2020 på avstånd överallt. Försiktighet. Förhållningsregler. Ständiga rapporter och spekulationer.

I ljuset av detta ser vi fram emot att välkomna dig som ST-läkare till våra dagar i Visby

8-10 september 2021. Vi planerar för att inviga och påbörja mötet redan tisdag kväll 7 september med en båtresa från Nynäshamn. Det kommer att erbjudas gott om sociala mötesplatser liksom ett gediget allmänmedicinskt innehåll. Alltsammans är under utarbetande. Men vi kan hittills under tema ”Kris och utveckling” locka med t ex Johan Cullberg och Folkhälsomyndigheten som gäster. Den förra med foten gediget i vår uppfattning om krisers historias mylla. Den senare mitt uppe i den mest världsomspännande farsoten sedan Spanska sjukan.

Och naturligtvis mycket mer därtill. I själva verket är det du och dina kollegor som är navet i och bestämmer riktningen på vår seglats.

Vi räknar med att lägga ut fortlöpande information i fråga om såväl anmälan som innehåll snart efter årsskiftet.

Väl mött!

Arrangörsgruppen på Gotland

Kontakt:
lisa.emilsson@ptj.se,  kajsa.estrin@gotland.se

Tidigare ST-dagar

ST-dagarna 6-8 november 2019 i Stockholm

Tema: Kontinuitet – allmänmedicinens kärna.

Kontaktpersoner

Kontakt med arrangörsgruppen: stdagarna2019@gmail.com

ST-dagarna i allmänmedicin 15 – 17 oktober 2018 hölls i Jönköping med tema ”Framtidens Primärvård – Vart är vi på väg?.

Här är programmet.

Här finns filmer och annan information från ST-dagarna i Åre 2017