ST-Dagarna

Varje år anordnas en kongress för ST-läkare i allmänmedicin. SFAM står bakom arrangemanget. Program och planering drivs av ST-läkare från den ort där dagarna hålls. ST-dagarna är en uppskattad mötesplats och ett tillfälle att få uppdatera sig inom många områden.

ST-dagarna  2021 i Visby uppskjutna till hösten 2022, 14 – 16 september.

Så har vi fått stuva om och skjuta upp. Nu kanske med pandemin i ryggen. Förhoppningsvis.  Även om det visst kan kännas som om den flåsar oss alla i ryggen.

Se där! Ett munskydd som virvlar förbi i takt med oktobers andhämtning. Eller pass opp!

Där ligger ett visir som vilket annat strandfynd som helst. Uppspolat. Bland tomma polska vodkaflaskor och ilandflutna spöknät. Annars vanliga besökare längs den gotländska kusten. Nya tider.

Annorlunda vrakgods.

Med detta framför ögonen längtar vi till att mötas. Samla våra krafter, tolka det gångna årets kriser med blicken i när och fjärran mot utveckling. Hållbarhet. Uthållighet. Klarsyn och solidaritet. Och vad mer? Det återstår att se för den som har ögon. Att höra för den som kan. Och att känna inpå bara skinnet för den som nu vågar.

Vårt program kommer låta hundra blommor gro och växa under den samlande rubriken ”Kris och utveckling”. Det presenteras slutgiltigt i februari 2022.

Vårt sammanstrålande kommer, för den som så önskar, börja redan på båten hit till Gotland. Det blir några oförglömliga dygn. Intill havet.

Varmt välkomna!

Önskar arrangörsgruppen för ST-dagarna 2022.

Kontakt:

lisa.emilsson@ptj.se,  kajsa.estrin@gotland.se

Information finns också i SFAM:s kalendarium.

Tidigare ST-dagar

ST-dagarna 6-8 november 2019 i Stockholm

Tema: Kontinuitet – allmänmedicinens kärna.

Kontaktpersoner

Kontakt med arrangörsgruppen: stdagarna2019@gmail.com

ST-dagarna i allmänmedicin 15 – 17 oktober 2018 hölls i Jönköping med tema ”Framtidens Primärvård – Vart är vi på väg?.

Här är programmet.

Här finns filmer och annan information från ST-dagarna i Åre 2017