Tidskriften AllmänMedicin


Nu kan du se fler av AllmänMedicins artiklar! Klicka på "Visa fler". 

Tidigare nummer hittar du genom att skrolla neråt.

Sökfunktionen bygger på etiketter eller taggar. Vill du söka material på AllmänMedicins sida? Börja med att skriva in taggen "Tidskriften AllmänMedicin". Du kan sedan klicka på det lilla plustecknet + och lägga till taggarna "ledare", "debatt", "recension" "it" och/eller ämnet, författaren eller årtalet du är intresserad av.   

Ledare - Debatt - Recension - IT - Kalendarium

För författare - För fotografer - För kursgivare - För prenumeranter - För annonsörer

Utgivningsplan - Hitta artiklar   

SJPHC - Övriga tidskrifter 

Om AllmänMedicin - Redaktionen    

Aktuella artiklar

FQ-gruppen – erfarenheter som kan inspirera

"I cirka två år har jag varit ledare i en välfungerande FQ-grupp för ST-läkare i allmänmedicin. Det har ökat min professionalism som läkare och bidragit med mycket energi och lärande om grupper och ledarskap." Artikel publicerad i AllmänMedicin 2-2018.

Aktuellt Tidskriften AllmänMedicin Kvalitets- och patientsäkerhetsrådet SFAM Q

19 jun 2018

Tortyr – ett mordförsök på tilliten

Rubriken på denna artikel utgör titeln på en bok av journalisten Gert Svensson [1].  Att förstöra tilliten till andra människor är ett av tortyrens viktigaste syften. Som människor är vi beroende av att kunna lita på vår nästa, att kunna ge och få förtroende. Utan detta försvinner vår förmåga att fungera som sociala varelser. Tortyr är också ett angrepp på individens förmåga till agens, att fungera som ett handlande subjekt, och ett angrepp på individens beslutsamhet och sätt att fungera [2]. - Artikeln publicerad i AllmänMedicin 2-2018.

Aktuellt Tidskriften AllmänMedicin

13 jun 2018

Sjukvården måste bli bättre på tortyrskador

Tortyr förekommer i tre fjärdedelar av världens länder och många av dem som kommit som flyktingar till Sverige har drabbats. Det är till stor del sjukvårdens ansvar, inte minst primärvårdens, att uppfylla svenska statens åtagande gentemot tortyrkonventionen och dessa brottsoffer. Ändå ställs mycket sällan frågor om en patient har upplevt tortyr och få utbildas i att känna igen, dokumentera och behandla skadorna. - Artikeln är publicerad i AllmänMedicin 2-2018.

Aktuellt Tidskriften AllmänMedicin

10 jun 2018
Visa fler

Senaste nummer

Temat "genderfrågor" illustreras redan på omslaget: När en påklädd man lade sig i gynstolen blev han förvånad över hur utlämnad han kände sig. Vad hände egentligen efter #utantystnadsplikt? Läs också en liten historisk revy över kvinnliga allmänläkare.

En flyktings berättelse och två artiklar om tortyrskador ger oss ett annat perspektiv på dagens verklighet. En serie intervjuer med anledning av utredningen God och nära vård talar om framtiden. En artikel om FQ-grupper kan inspirera nya gruppledare. 

 

Tidigare nummer

  • Nr 1 - 2018
  • Nr 4 - 2017
  • Nr 3 - 2017
  • Nr 2 - 2017
  • Nr 1 - 2017
  • Nr 4 - 2016
  • Nr 3 - 2016
  • Nr 2 - 2016
  • Visa fler
Laddar...