Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kurs i kompetensvärdering i Söderköping 2-4 maj 2022

maj 2, 2022 - maj 4, 2022

Kurs i kompetensvärdering för Mitt-i-ST och specialistexamen hålls på Brunnshotellet i Söderköping 2-4 maj 2022. Den är öppen för specialister i allmänmedicin med intresse för kompetensvärdering och utbildning av allmänläkare. Kursen ges av SFAM:s Kompetensvärderingsråd i samarbete med lokala SFAM och AMC Östergötland, och hålls i internatform.

Kursen är grundkurs för den som ska vara värderare för Mitt-i-ST eller examinator för specialistexamen. Den fungerar också som utvecklingskurs för handledare och studierektorer som arbetar med kompetensvärdering. Kompetensvärdering i dialog med andra allmänläkare är grunden för utveckling av den egna professionella utvecklingen, och börjar med den egna reflexionen. Verktyg för denna kompetensvärdering presenteras och vi tränar under kursen.

 

Anmälan senast 25 mars, via anmälningsformuläret på SFAM:s hemsida. Var noga med att uppgift om faktureringsadress  blir korrekt eftersom fakturan skickas till den adress du uppger i anmälan.

Kurslitteratur: Instruktionerna för examinator och examinand inklusive bilagor. Se SFAM:s hemsida under Specialistexamen – Instruktion (Notera särskilt Bilaga 1: Konsultationen). Dessutom rekommenderas Carl-Edvard Rudebecks artikel Att värdera allmänmedicinsk kompetens; Allmänmedicin 1:2018. Knowles principer för vuxenlärande presenteras av Anders Lundqvist i Allmänmedicin 4:2018 under rubriken Uppgifter för lokalt fortbildningsansvariga läkare.

Stomschema finns på SFAM:s hemsida. Vi kommer att ägna tisdagen åt att i smågrupper träna på bedömning/återföring av konsultationer, med videoinspelningar som arbetsmaterial. Det sker på bärbar dator i respektive grupp, och bland annat därför är det bra om det finns fler som har med sig dator. Det är också bra att tillgång till egen dator för att kunna läsa kursdokumenten under gruppövningarna. Vi börjar klockan 11:00 på måndagen 2/5 och slutar 14:30 på onsdagen 4/5. Om restiderna inte passar, meddela kursledningen i god tid.

Kursavgift: 14700 kr inklusive internatkostnad.

Frågor om kursen kan ställas till kurssekreterare Robert Svartholm, polarull.svartholm@telia.com, 070-6234509, eller till lokal kontaktperson Christina Sandell,  christina.sandell@regionostergotland.se.

Detaljer

Start:
maj 2, 2022
Slutar:
maj 4, 2022
Evenemang Kategori:
Webbplats:
sfam.se

Arrangör

SFAMs kompetensvärderingsråd
E-post
ulf@mawe.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Söderköping
Söderköping, + Google Map

Detaljer

Start:
maj 2, 2022
Slutar:
maj 4, 2022
Evenemang Kategori:
Webbplats:
sfam.se

Arrangör

SFAMs kompetensvärderingsråd
E-post
ulf@mawe.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Söderköping
Söderköping, + Google Map