Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kurs i kompetensvärdering i Skåne 29 november – 1 december 2021

november 29, 2021 - december 1, 2021

Välkommen till SFAM:s kompetensvärderingskurs i Höör

Plats:  Stiftsgården Åkersberg, Höör
Tid: måndag 29 november – onsdag 1 december 2021

Anmälan senast 8 oktober 2021

Kursen är grundkurs för den som vill bli värderare för Mitt-i-ST och examinator för specialistexamen i allmänmedicin. Den fungerar också som fördjupningskurs för handledare, studierektorer och andra specialister i allmänmedicin med intresse för utbildning.

Kursen ger träning i att värdera allmänmedicinsk kompetens, särskilt under och i slutet av ST. Den bygger på aktivt deltagande, och stor del av tiden ägnas åt arbete i små grupper med praktiska övningar. Samtliga moment i Mitt-i-ST och specialistexamen gås igenom. Mitt i ST omfattar portfölj och praktikdag, examen även : skriftligt prov och uppsats. Stor del av tiden ägnas åt träning på att bedöma och ge återföring på konsultationer. Videoinspelade konsultationer används som underlag.r

Godkänd kurs och en adekvat genomförd Mitt-i-ST-värdering med stöd av en erfaren examinator ger behörighet att vara kompetensvärderare i SFAMs regi för Mitt-i-ST.

Godkänd kurs samt en adekvat genomförd examination för specialistexamen med stöd av en erfaren examinator ger behörighet att vara examinator i specialistexamen och värderare i SFAMs regi för Mitt-i-ST.

För att fortsätta som examinator eller Mitt-i-ST-värderare ska man upprepa kursen med några års mellanrum.

På SFAM:s hemsida hittar du grundschema för kursen. Vi kommer att ägna tisdagen åt att träna på bedömning/återföring av konsultationer med videoinspelningar som arbetsmaterial. Vi börjar klockan 1100 dag 1, och slutar med eftermiddagsfika dag 3. Om restiderna inte passar meddela kursledningen i god tid

Kurslitteratur är instruktionerna för deltagare och värderare i Mitt-i-ST och specialistexamen.
Läs också gärna Carl-Edvard Rudebecks artikel ”Att värdera allmänmedicinsk kompetens” i Allmänmedicin 1:2018 och Anders Lundqvists artikel  ”Uppgifter för lokalt fortbildningsansvariga läkare” i Allmänmedicin 4:2018 om Knowles principer för vuxenlärande.

Anmäl via SFAM:s hemsida senast 2021-10-08 på på anmälningsblanketten för Kurs i kompetensvärdering. Glöm inte att ange att din anmälan gäller kursen i Höör 2021.

Kursavgift 9300 kronor samt internat cirka 5400 kronor inkl moms (kursen bedrivs som internat).

Kursen bedrivs av SFAM:s kompetensvärderingsråd i samverkan med Polarull AB på uppdrag av lokala SFAM.

Frågor om kursen kan ställas till kurssekreterare Robert Svartholm  polarull.svartholm@telia.com,, etl 070-6234509  eller lokal kontaktperson Gunnar Sandström  gunnar.sandstrom@skane.se, tel 070-3158894.

Detaljer

Start:
november 29, 2021
Slutar:
december 1, 2021
Evenemang Kategori:

Plats

Höör
Höör, Sverige + Google Map

Detaljer

Start:
november 29, 2021
Slutar:
december 1, 2021
Evenemang Kategori:

Plats

Höör
Höör, Sverige + Google Map