• Dermatoskopi Chaos & Clues

  Dermatoskopi Chaos & Clues

  Vill du lära dig det senaste inom dermatoskopi? Både som ST-läkare och specialist finns det stora vinster med att lära sig grunderna i mönsteranalys. Med stöd av specialutbildade dermatologer kommer du snabbt att utveckla dina kunskaper inom dermatoskopi för att lära dig skillnaden mellan benigna nevi och maligna melanom. Kursen är mycket uppskattad och erhåller alltid mycket goda betyg från kursdeltagarna.

  Sista anmälningsdatum för kursen är 12 okt 2018
  Kursen startar den 19 okt 2018
 • Dermatoskopi i primärvård i Göteborg

  Dermatoskopi i primärvård i Göteborg

  Utbildningen är anpassad till specialister och blivande specialister (ST-läkare) inom Allmänmedicin som vill förbättra sin diagnostiska förmåga vid bedömning av hudförändringar (pigmenterade hudtumörer och andra suspekta hudlesioner) med hjälp av dermatoskop.

  Kursen startar den 10 mar 2017
 • Läkarutbildning om psoriasis

  Läkarutbildning om psoriasis

  Läkarutbildningen erbjuder den senaste medicinska kunskapen om psoriasis, med fokus på plackpsoriasis. Materialet är faktagranskat av Mona Ståhle som är överläkare vid hudkliniken på Karolinska universitetssjukhuset.

 • Läkarutbildning om urtikaria

  Läkarutbildning om urtikaria

  Läkarutbildningen erbjuder den senaste medicinska kunskapen om urtikaria, med tonvikt på kronisk urtikaria. Materialet är faktagranskat av Maria Bradley som är överläkare på Hudkliniken vid Karolinska universitetssjukhuset.

 • Dermatologi och venereologi inom Allmänmedicin

  Dermatologi och venereologi inom Allmänmedicin

  Denna kurs spänner över 5 heldagar och tar ett brett grepp över ämnesområdet Dermatologi och venerelogi inklusive det viktiga ämnesområdet hudtumörer. Syftet är att den blivande specialistläkaren i Allmänmedicin ska få en uppdaterad genomgång av -ämnesområden som eksem, psoriasis, akne/rosacea, akut hud, hudinfektioner, infestationer, bensår, klåda, urtikaria, hud och psyke, hudtumörer inklusive dermatoskopi samt basal venereologi -basal terminologi, att kunna beskriva det man ser samt hudens reaktionsmönster Kursen består till största del av föreläsningar inklusive patientfall med fokus på handläggning inom primärvård. Det ingår också seminarium kring biopsiteknink inklusive enkel hudkirurgi liksom seminarium i vad man kan tänka på när man skriver remiss till Hudklinik.

  Sista anmälningsdatum för kursen är 31 okt 2015
  Kursen startar den 30 nov 2015